OM DESIGNEREN

Susanne Sandgren

"Jeg designer alltid med kunden i tankene. Jeg vil at SANSU-kvinnen skal føle at hun trygt kan kle seg vakkert, vel vitende om at bærekraft går som en rød tråd gjennom hele designprosessen og valg av materialer."

Susanne Schanche Sandgren er grunnleggeren og designeren av SANSU. Hun er født i Stavanger, og utdannet i Milano, og stilen hun designer ut ifra kan best beskrives som en blanding av skandinavisk minimalisme og italiensk eleganse. Arbeidet hennes er sterkt inspirert av kunst, teoretisk og konseptuell minimalisme, draperingsteknikker og stoffmanipulering. Hennes reiser og lengre opphold i New York, Australia, Milano, Paris, Oslo og København setter også sitt preg på plaggene hun designer. Hun har alltid vært drevet av lidenskap og kreativitet, og begynte å designe sine første kjoler allerede da hun var 7 år gammel. Etter studier i internasjonal markedsføring i Norge og New York, en mastergrad i mote og tekstildesign fra Milano, og flere års arbeid i motebransjen med både design og salg, etablerte hun SANSU i 2019.

Susanne er en ekte dyreelsker, og har funnet det naturlig å  forplikte seg til å aldri bruke ekte pels, lær eller fjær i SANSUs kolleksjoner. Hun har også høy standard for dyrevelferd når det gjelder arbeid med ull og silke. Bærekraft er en nøkkelverdi, og påvirker alle beslutninger som tas gjennom hele designprosessen og verdikjeden. Under studiene i Milano ble hun klar over miljøpåvirkningen fra mote- og tekstilindustrien, og avla derfor et løfte til seg selv om å alltid jobbe med produksjon av mote på en mest mulig bærekraftig måte – ved å designe tidløse plagg laget for å vare, i de mest miljøvennlige stoffene som er tilgjengelig, men aldri på bekostning av stil, kvalitet, komfort og eksklusivitet.