OM MATERIALENE VÅRE

Bærekraft er en kjerneverdi hos SANSU. Les videre for å lære mer om noen av materialene som brukes til å produsere produktene våre.

Plantefarget merinoull:
SANSU bruker et 100 % bærekraftig italiensk plantefarget og mulesingfritt merinogarn. Garnet er farget med kun blomster, blader, urter og røtter, helt uten bruk av kjemikalier – noe som betyr null giftig avfall og svært lite vannforbruk, sammenlignet med kjemiske fargeprosesser. Selv om fargestoffet er 100 % naturlig, er fargebevaringen like god som med kjemiske fargestoffer. Den italienske fargefabrikkens teknikk er patentert, og har fått verdensomspennende sertifisering av Woolmark. Fordi ullfibrene ikke blir skadet av kjemikalier i fargeprosessen, beholder garnet sin opprinnelige mykhet, noe som resulterer i et superfint og luksuriøst produkt. Oppdag det vakre Lise skjerfet , laget i plantefarget mulesing-fri merinoull.

Cupro:
Cupro er et regenerert cellulosestoff, laget av avfall fra bomullsproduksjon. Bomullslinter kastes normalt som avfall, men kan resirkuleres og bli til stoffet Cupro. Materialet produseres i en lukket gjenbruksprosess, hvor kjemikaliene og vannet som brukes i produksjonen kan utvinnes og gjenbrukes. Materialet holder veldig godt på farge, noe som betyr mindre avfall i fargeprosessen. Cupro er 100 % plantebasert og biologisk nedbrytbart, puster like godt som bomull, allergivennlig, har et vakkert fall og brukes ofte som et vegansk alternativ til silke. Utforsk SANSUs plagg laget i cupro, som Nola Dress og Cora Bluse .

Tencel:
Tencel er laget av bærekraftig høstet tremasse fra eukalyptustrær, og produseres i et lukket gjenbrukssystem, som kun bruker resirkulert vann. 99 % av kjemikaliene som brukes i prosessen for å lage Tencel, gjenvinnes og resirkuleres med minimalt avfall og lave utslipp. Tencel-produksjonen bruker faktisk 80 % mindre vann enn vanlig bomullsproduksjon, og krever ingen bruk av giftige sprøytemidler! Stoffet er mykt og slitesterkt, puster enda bedre enn bomull og krøller mindre. Oppdag vårt utvalg av plagg laget i tencel, som Anine Top , Anthea Dress og April Blazer .

Rolva:
Rolva er et nyutviklet bærekraftig stoff i Tencel/Lyocell-familien, noe som betyr at det er produsert på en lignende miljøvennlig måte. Stoffet holder godt på farge, absorberer fuktighet, har et fint fall, samt en høyere grad av glans og mer sateng-lignende utseende enn Tencel og Cupro. Utforsk SANSUs plagg laget i rolva, som May Skirt og Maya Dress .

Viskose:
Viskose er et regenerert cellulosestoff, oftest produsert av tremasse fra eukalyptus, bambus, furu, bøk, soya eller sukkerrør. Stoffet er mykt, regulerer kroppstemperaturen, faller fint og er allergivennlig. Utforsk våre bestselgende viskoseplagg, som Pearl Top , Pearl Pants , Blanche Top og Clair Blouse .