Behind the seams: Exploring Luxurious Materials in Sustainable Fashion

Bak sømmene: Utforsk luksuriøse materialer innen bærekraftig mote

SANSU befinner seg i krysningspunktet mellom bærekraftig og eksklusiv mote. Når man skal skape plagg med lang levetid, er det spesielt viktig å velge materialer med omhu siden disse skal være både holdbare, fornybare, energieffektive å produsere og mest mulig nedbrytbare. Samtidig skal de også selvsagt være vakre og ha en føleøse av luksus. Bærekraftig mote handler om å skape produkter som varer lenge og som har en tidløs tiltrekningkraft, slik at du vil ønske å ta godt vare på dem og bruke dem om og om igjen. Å finne materialer og kvaliteter som både er eksklusive og bærekraftige er ikke alltid enkelt, men det er mulig. Hos SANSU er hvert stoff nøye utvalgt, basert på hvordan materialet kjennes ut og ser ut, levetid og hvilken påvirkning det har på miljøet. Les videre for å lære mer om noen tekstiler som er både vakre og bærekraftige.

 

Modal:

Modal er et luksuriøst materiale som er kjent for sin usedvanlige mykhet som kjennes glatt og smidig mot huden. Fibrene er enda finere enn bomull, og det er dette som bidrar til modals silkeaktige tekstur. I tillegg har stoffet en subtil glans som gir et luksuriøst og sofistikert utseende. Stoffet faller fint, og gir en elegant look når det draperes, noe som gir et distinkt eksklusivt utseende. Stoffet puster godt og er veldig holdbart; det beholder mykheten og fasongen selv etter mange runder med vask. Modal produseres av bøketrær, som er en fornybar ressurs. Disse trærne vokser hurtig uten behov for verken giftige insektmidler eller vanningssystemer, noe som reduserer miljøpåvirkningen til råmaterialet. Modal produseres i en lukket gjenbruksprosess, hvor både vannet og kjemikaliene blir gjenvunnet og brukt igjen i nye produksjonssykluser. Dette reduserer forurensingen fra produksjonen. Siden modal er laget av et naturlig råmateriale, er stoffet biologisk nedbrytbart og vil til slutt brytes helt ned, til forskjell fra syntetiske materialer. Den vakre Daria-toppen fra SANSU er laget av 100% modal, og er et perfekt og tidløse baseplagg som også føles utrolig myk og luksuriøs mot huden.

 

Tencel:

Tencel er et luksuriøst stoff som er høyt verdsatt for sin mykhet, glatte overflate og hvordan materialet faller. Det kjennes behagelig ut å ta på, og puster enda bedre enn bomull. Det er et utrolig allsidig materiale, og kan fremstilles for å se og kjennes ut på ulike måter. Det kan bli fremstilt for å likne tekstiler som silke, bomull eller lin, og Tencel-stoffene kan variere i vekt, tykkelse og overflate. Tencel lages av eukalyptustrær som dyrkes frem på bærekraftige plantasjer, uten behov for insektmidler eller kunstige vanningssystemer. Som modal er Tencel produsert i et lukket gjenbrukssystem, hvor vann, kjemikalier og andre midler som brukes til å bryte ned tremassen blir resirkulert og brukt om igjen, noe som minimerer avfall og påvirkningen på miljøet. Materialet er i tillegg nedbrytbart. Det finns flere vakre plagg som er laget av tencel hos SANSU, som Anine Top som er laget i 100% tencel twill, eller Sophia Dress som er laget i en lett, vevd tencel som minner om en bomull/linblanding.

 

Cupro:
Cupro blir ofte referert til som vegansk silke. Det er ettertraktet på grunn av sin glatte struktur, vakre glans og fordi det kjennes ut som sandvasket silke. Det gir et utsøkt utseende når det draperes, noe som gjør det til et populært valg for kjoler og bluser. Cupro er ansett som et bærekraftig materiale, fordi det er laget av gjenvunnet cellulosefiber, som regel fra bomullslinter, et biprodukt fra bomullsproduksjon som tidligere ble ansett som avfall. Det blir produsert i et lukket gjenbrukssystem hvor kjemikalier og vann blir resirkulert og brukt igjen, noe som minimerer avfall og reduserer ressursbruken. I tillegg holder cupro veldig godt på fargestoffer, slik at det blir mindre avfall og forurensing i fargeprosessen. Stoffet puster like godt som bomull, er allergivennlig og biologisk nedbrytbart. SANSU har flere plagg som er laget av cupro, som den slående vakre og anvendelige Nola-kjolen, og den nydelige, skråskåret Cora-blusen, som virkelig viser hvor vakkert cupro kan draperes.

 

Plantefarget merinoull:
Plantefarging er fortsatt en sjeldenhet i storskala, industriell produksjon, men det finnes et lite «tintoria», fargehus utenfor Milano som har utviklet og patentert en industriell metode for å farge garn med plantefarger. De har også fått verdensomspennende Woolmark-sertifisering. Fargeprosessen er helt fri for kjemikalier og giftstoffer, og garnet farges kun ved bruk av røtter, blomster, blader og andre plantedeler. Det betyr at prosessen er helt uten forurensning. Selv om fargingen er 100% naturlig, så holder fargen seg like godt som ved kjemisk farging. Det er også en fordel at fibrene ikke er blitt eksponert for eller skadet av kjemikalier, noe som gjør at garnet føles utrolig mykt og luksuriøst mot huden. SANSU har skapt det vakre Lise-skjerfet i denne plantefargede merinoullen, som også er mulesing-fri. Dette skjerfet er selvet merket på moderne, bærekraftig luksus og perfekt til å drapere over skuldrene uansett årstid.

Med en urokkelig lojalitet til kvalitet og øko-bevissthet er hvert materialvalg hos SANSU en nøye balanse mellom eleganse og bærekraft. Fra den smidige mykheten til modal, til de utsøkte draperingskvalitetene til cupro, samt det allsidige materialet tencel – er hvert stoff er valgt med ytterste omhu. Det sikrer ikke bare at stoffet kjennes luksuriøst ut, men også et minimalt miljømessig fotavtrykk. Når du utforsker stoffene som SANSU bruker i sine kolleksjoner kan du finne inspirasjon i harmonien av skjønnhet og bærekraft. Bli med oss i SANSU i vår visjon om å redefinere luksuriøs mote, en bærekraftig tråd om gangen.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.